فعالیت فصل ششم
 
زیست شناسی دوم دبیرستان
آدمی ساخته افکار خویش است فردا همان خواهی شد که امروز بدان بیندیشی

فعالیت های فصل ششم

فعالیت 1-6

بصورت عملی ودر آزمایشگاه

فعالیت 2-6

به عهده دانش آموز

فعالیت 3-6

1- الف ) این تغییر ناشی از ضربان متناوب قلب است.فشار خون با انقباض بطن ها افزایش یافته و با انبساط آن ها کاهش می یابد. در حد فاصل هر افزایش و کاهش فشار خون قله ی کوچکی دیده می شود. وجود این قله ها به این دلیل است که با انبساط بطن ها و کاهش فشار داخل بطن خون از آئورت به سمت بطن باز می گردداما دریچه ی سینی آئورت بسته می شودو مقدار حرکت خون برگشتی خون بیش تری را به داخل ریشه ی آئورت می کشاندو فشار کمی بالا می رود

ب ) افزایش فعالیت استرس هیجانات روحی

2- الف ) الف ) نیروی حاصل از انقباض بطن چپ باید بتواند خون را در تمام بدن به گردش در آورد.

ب ) فشار خون در سرخرگ ها بسیار بیشتر از سیاهرگ هااست. پس دیواره ی سرخرگ ها باید ضخیم تر باشد تا تحمل فشار خون بالا را داشته باشد. از طرفی دیواره ی سیاه رگ ها در حرکت خون سیاهرگی دخالت ندارد و باید نازک باشد تا عواملی مثل تلمبه ی ماهیچه ای به جریان خون در آن کمک کند.

از طرفی مقاومت رگها با توان چهارم قطر آن نسبن عکس دارد پس هرچه نازک تر باشد مقاومت بیشتر و سرعت حرکت خون کم تر خواهد بود.

ج ) تبادل مواد از طریق آن ها به راحتی امکان پذیر می شود.

د ) از بازگشت خون بالا رفته به پایین جلوگیری می کند.

3- با ایجاد برش های عرضی در سرخرگ ها و سیاهرگ ها حلقه های ایجاد کرده و آنها را باز می کنیم . طول اولیه قطعات سرخ رگی و سیاه رگی را اندازه می گیریم . یک سمت آن ها را ثابت نگه داشته و به سمت دیگر وزنه می آویزیم و تغییر طول را اندازه می گیریم . به تدریج وزن وزنه ها را افزایش می دهیم و توانایی انبساط و برگشت پذیری رگ ها ر بررسی می کنیم

4- الف ) 900 برابر      cm45 = mm 450   450 تقسیم بر 5/0 مساوی 900

ب ) سرخرگ های مسیر انتقال خون هستند و با توجه به نیاز اندام ها باید خون را سریه منتقل کنند چون خون کمی در آن ها جریان دارد ولی چون مویرگ ها محل تبادل مواد هستند سرعت حرکت خون باید در آن ها کاهش یابد تا تبادل ممکن شود. از طرفی وسعت زیاد مویرگ ها موجب می شود که سرعت خون وارد شده به آن ها کاهش یابد.

ج ) مویرگ ها دیواره ی نازکی دارند که ممکن است با جریان سریع خون پاره شود . از طرفی اگر جریان خون سریع باشد تراوش افزایش یافته و مواد زیادی از خون خارج می شوندو میزان تبادل کاهش می یابد.

5- الف ) به طور کلی میزان فشار خون در ساعت 2 صبح از سایر اوقات کمتر است و به تدریج افزایش می یابد.معمولا نزدیک ظهر به حداکثر میزان می رسد و دوباره کاهش می یابد.در بعد از ظهر کمی افزایش یافته ودر ساعت 2 صبح دوباره به کمترین میزان می رسد.

ب ) بله با همین روش ناهماهنگی و اختلال در طپش قلب مشخص است اما جزئیات ناهماهنگی در ضربان قلب تشخیص دادنی نیست.

ج ) کم ترین زنش ساعت 2 صبح و بیش ترین زنش نزدیک ظهر چهارشنبه مشاهده می شود.

د ) ضربان قلب در روز شنبه پس از استراحت پایان هفته تا حدودی متعادل است و آرام می زندوساعت 2 صبح که شخص به طور معمول در حال استراحت است به کمترین میزان خود می رسد اما چون چهارشنبه آخرین روز کاری هفته است و هنگام ظهر یا نزدیک آن فعالیت بدنی افزایش نشان می دهد. پس ضربان نیز افزایش می یابد.

فعالیت 4-6

بطور عملی

فعالیت 5-6

الف ) 5×5×1000000×1000000= 25000000000000

ب ) 3 متر مربع

ج ) این سطح وسیع موجب افزایش سطح تماس  O2 با گلبول های قرمز ودر نتیجه افزایش ظرفیت حمل اکسیژن خون می شود.

2- با خروج بیش از دو لیتر خون از بدن از یک سو فشار خون کاهش می یابد و خون رسانی به نقاطی از بدن صورت نمی گیرد و از سوی دیگر میزان گلبول های قرمز و پلاسما بسیار پایین می آید ودر اثر آن انتقال گازها و مواد در بدن به شدت کاهش می یابدوموجب مرگ سلول های زیادی در بدن می شود.

3- در ارتفاعات فشار کاهش می یابد . برای جبران این مسئله باید تعداد گلبول های قرمز خون بیشتر شود تا ظرفیت حما اکسیژن افزایش یابد ودر نتیجه اکسیژن رسانی مناسب به بافت ها انجام گیرد.

فعالیت 6-6

1- میکروب هایی که موجب عفونت و درد دندان شده اند در گره ی لنفی به دام افتاده اند در این محل بین باکتریی و بدن مبارزه صورت می گیرد و موجب تورم می شود.

2- رگ های سر وصورت – که بسیار زیادند – از این ناحیه می گذرند بنابراین لنف این منطقه از سایر نقاط بدن بیش تر است و به علاوه به دلیل نزدیکی دهان به این ناحیه و ورود بسیاری از میکروب ها به حلق به گره های لنفی فراوانی در این ناحیه نیاز است.

فعالیت 7-6

1- کاغذ کلرید کبالت خشک را روی سطح فوقانی وتحتانی برگ یک گیاه می گذاریم و برای جلوگیری از تبخیر رطوبت خارج شده از برگ آن را در محفظه ی شفافی قرار می دهیم. پس از مدتی محل روزنه ها روی کاغذ به رنگ صورتی در می اید.

2- همین آزمایش را برای سطوح تحتانی برگ گیاهان مختلف تکرار کرده و نتایج را مقایسه کنید.

فعالیت 8-6

با انجام این آزمایش می فهمیم که سرعت صعود حباب در لوله ها با وزش باد افزایش ونیز با قراردادن گیاه در محیط مرطوب و نیز مالیدن وازلین روی سطح برذگ کاهش می یابد

فعالیت 9-6

بطور عملی انجام شود


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
پنج شنبه 9 آبان 1392برچسب:, :: 18:23
سحر

درباره وبلاگ


با همراهی شما میتونه مکان اموزنده ای برای دیگران هم باشد و اطلاعات شما را به نمایش بزارد . منتظر عضویت شما هستم.
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان پاتوق دانش آموزان رشته تجربی و آدرس tagrobi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 32
بازدید دیروز : 12
بازدید هفته : 69
بازدید ماه : 51
بازدید کل : 126204
تعداد مطالب : 62
تعداد نظرات : 24
تعداد آنلاین : 1